Depressie

Lichaamsbeweging helpt om het depressieve gevoel te doorbreken. Door regelmatig te bewegen maak je serotonine aan, dit gelukshormoon is belangrijk voor je humeur, impulscontrole en zelfvertrouwen. Vind je het moeilijk om zelf in beweging te komen? Onze coaches begeleiden jou in je eigen tempo, met specifieke oefeningen gericht op jouw situatie, naar jouw doelstelling. Neem contact op met ons om samen naar de mogelijkheden te kijken.

“Toen ik vijf maanden geleden uitviel door mijn depressie kreeg ik als advies van mijn psycholoog; medicatie of sporten. Medicatie wilde ik (nog) niet en sporten leek op dat moment onmogelijk. Ik had niet eens sportkleren en hoe moest ik mij van de bank trekken? Vanochtend toen ik aan tafel zat, besefte ik dat ik mij sinds lange tijd weer goed voelde en dat ik zelfs zin had om te sporten. Mijn vertrouwen neemt toe en ik kan rustig aan mijn werk weer opbouwen.”

– Anna de Jong

Oefeningen gericht op vaardigheden

Fysiek

Fysieke vaardigheden zitten in het lichaam, zoals: spierkracht, flexibiliteit, coördinatie, snelheid en uithoudingsvermogen.

Mentaal

Mentale vaardigheden zitten in het brein, zoals: concentratie, werkgeheugen, reëel zelfbeeld, planning en zelfsturend vermogen.

Emotioneel

Emotionele vaardigheden zitten in het gevoelsleven, zoals: omgaan met tegenslag, grenzen aanvoelen, plezier ervaren en zelfvertrouwen.

Succesverhalen

Durven te zitten

De tranen stonden soms nabij, maar van Jelle kreeg ik veel steun. Dat had ik nodig en gaf mij een goed gevoel. Het is ongelooflijk wat we allemaal hebben meegemaakt.

Lees meer...
- Suzanne

Kwaadaardige tumor

Binnen 1 minuut kan je hele leven, en alles wat je hebt bereikt op je 30ste, in 1 keer drastisch veranderen. Dat kan. Het overkwam mij ruim 2 jaar geleden; in mijn lichaam zat een kwaadaardige tumor.

Lees meer
- Marloes

Uithuisgeplaatste kinderen

Zo’n 120 uithuisgeplaatste kinderen hebben hier een thuis gevonden. Vrijetijd is voor deze jongeren heel belangrijk. Niet alleen als (fysieke) activiteit, maar ook om jezelf te leren kennen en te ontwikkelen.

Lees meer
- Arienne

Zij gingen u voor

©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01
Chat openen
Hallo, kunnen we je helpen met een vraag?