Rowan

Toen pas drong het door: ik heb mijn doel bereikt!

Rowan

‘Zo, het gaat best lekker’, dacht ik bij mezelf na een rondje rennen van 5 kilometer, ‘ik wil meer!’.  Toen was ik me nog niet bewust dat deze gedachte me later in het proces nog genoeg problemen zou opleveren. Maar die dag ontstond het rare idee om te gaan trainen voor een halve marathon.

Door een verleden met blessures durfde ik het niet zo goed alleen. Maar toen zag ik SPAT verandert voorbij komen op Facebook. Vooral de bewuste manier van trainen sprak me heel erg aan. Dus gelijk gemaild en een week later zat Fabio bij mij aan tafel met een plan van aanpak. We waren allebei super enthousiast dus tijd om te gaan beginnen. Er was een trainingsschema voor me opgesteld en met behulp van een hartslagmeter moest ik aan de slag, want binnen zes weken moest ik klaar zijn voor mijn eerste testloop van 10km.

Betrokken coach

Fabio D’Agata

Oprichter | Auteur | Spreker
Een verandering bedenk je met je hoofd, maar maak je met je hele lichaam.

Piepen
Nou viel die eerste trainingsdag even vies tegen. Het horloge stopte maar niet met piepen, waardoor ik voortdurend moest lopen. Ik had Fabio toch gevraagd te helpen met rennen en niet met lopen, wat doe ik fout? Don’t worry, onzekerheden horen bij de verandering die je ondergaat, het komt goed, let maar op. ‘Oké vooruit dan maar, omdat jij het zegt…’. En ja hoor… met de week merkte ik verbetering. Ik kon steeds langer achter elkaar door rennen voordat m’n horloge weer irritant begon te piepen. Fabio had dus toch gelijk, gelukkig. Uiteindelijk ging het rennen zo lekker en makkelijk, dat ik steeds enthousiaster werd. Fabio begon steeds vaker te herhalen dat ik me moest blijven focussen op de training en mijn doel -de halve marathon- scherp voor ogen moest houden. Waarom herhaalt hij dat toch telkens, mijn tijden worden beter en ik voel me sterker dan ooit. Ik wilde alleen maar nog sneller worden en daarnaast kan ik toch ook nog naar de sportschool en klimhal blijven gaan, ik wil meer!

Tegenvaller
Op dit moment raakte ik geblesseerd aan mijn rechter been door overbelasting. ‘Na een enthousiaste periode komt altijd een tegenhanger, zo blijf je in balans’. Het was voor mij een leermoment dat ik niet constant meer moet willen, maar dat momenten van ontspanning en genieten van je prestaties ook belangrijke momenten zijn in een training. Mezelf niet te ver laten meeslepen in mijn enthousiasme, maar bewust mijn doelen stellen en daar mijn keuzes op af te stemmen (dit was voor mij helaas herkenbaar op meerdere aspecten in mijn leven). 1,5 maand later kon ik pas weer verder met trainen en binnen 3 weken moest ik weer klaar zijn voor de testloop van 10km. En binnen 8 weken klaar voor de testloop van 20km. ‘Het is ambitieus, haalbaar en we hebben er allebei vertrouwen in!’

Andere succesverhalen

Na de zwangerschap

Nu ben ik zwanger van mijn tweede kindje en ik kan niet wachten om weer te beginnen. Eind dit jaar volgt dan ook een mooie uitdaging: mijn conditie weer terugkrijgen.

Lees meer
- Pleun

Na de topsport

Na mijn topsportcarriere had ik iemand nodig die me motiveerde om aan de slag te gaan. Een aantal trainers konden mij niet geven waar ik behoefte aan had. Met Jelle was er direct een klik.

Lees meer
- Esther

Durven te zitten

De tranen stonden soms nabij, maar van Jelle kreeg ik veel steun. Dat had ik nodig en gaf mij een goed gevoel. Het is ongelooflijk wat we allemaal hebben meegemaakt.

Lees meer...
- Suzanne

De halve marathon
‘Geniet volop, je kunt het!’ stuurde Fabio in een sms-je op de grote dag. Ik heb die dag ook echt kunnen genieten en tijdens het rennen dacht ik na over alles wat ik had bereikt de afgelopen maanden. Ik dacht aan alle stukken die ik moest lopen in het begin, de onzekerheden, mijn enthousiasme als mijn kracht en valkuil, Fabio’s steun en adviezen op momenten dat ik er door heen zat, maar ook het kunnen delen van mijn behaalde prestaties.

Bij de finish zag ik Fabio staan met een grote grijns op zijn gezicht. Toen pas drong het echt tot me door ‘ik heb mijn doel bereikt, YES!’.

– Rowan

©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01
Chat openen
Hallo, kunnen we je helpen met een vraag?