Sjuul Daamen

Als docent Sportkunde, socioloog en bewegingscoach ben ik een bewonderaar van menselijk bewegen en ben ik overtuigd van de kracht ervan op alle niveaus van ons leven. Ondanks dat menselijke bewegen deel uitmaakt van onze genen, speelt het een steeds kleinere rol in ons dagelijks leven. We optimaliseren het mentale (op werk of studie) en het fysieke (op de sportschool), terwijl de echte voldoening hem naar mijn idee in zit wanneer je beide met elkaar laat samenwerken. Ik ben er van overtuigd dat veel fysieke, mentale en emotionele kwalen hierdoor worden veroorzaakt. Mijn passie ligt er in om mensen op alle drie die gebieden weer in beweging te krijgen, trots te worden op hun lichaam en vrij te voelen in hun expressie daarvan. Op die manier werken lichaam en geest samen en ontstaat er vuurwerk!

De afgelopen jaren heb ik mensen mogen behandelen met last van burn outs en depressies tot chronisch zieken die weer plezier wilden krijgen in bewegen. Wat centraal staat in mijn aanpak is een plezierige en laagdrempelige vorm van bewegen. Ik gebruik uitdagende oefeningen met veel variatie op lichaamsgewicht die niet alleen een positief effect op hebben fysiek niveau, maar ook op het gebied van neuro-plasticiteit, ritme en coördinatie en interne communicatie. Ook werk ik veel met anti-veroudering methoden, hoe hou je de geest jong? Hoe word je creatief in het oplossen van problemen? Hoe kom je weer in contact met je gevoel? Allerlei processen die ik stimuleer door middel van beweging.

Na een aantal jaar als personal trainer te hebben gewerkt kwam SPATverandert op mijn pad. De filosofie van SPATverandert sluit enorm aan op mijn eigen kijk op bewegen leven en door de SPAT academy ging er een wereld voor mij open op het gebied van methodes die zowel op cognitief, emotioneel en fysiek niveau het gedrag van mensen kunnen beïnvloeden. Het heeft mij veel handvatten gegeven als trainer, maar ook richting in het bepalen van doelen en houvast op het gebied van persoonlijk begeleiding en coaching.

Het lichaam en geest zijn naar mijn idee één geheel. Door intelligente vormen van beweging verrijk je je geest, kom je in contact met je emoties en vind je ware voldoening!

©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01